jeugdhulpMeedoen in de samenleving voor iedereen!

Welzijnsactiviteiten MJD door onder vlag Stichting WerkPro

Welzijnsactiviteiten MJD door onder vlag Stichting WerkPro

 Per 1 januari 2022 gaan de activiteiten op het gebied van welzijn in de gemeente Groningen over van Stichting MJD naar WerkPro. Daarmee behouden de inwoners de waardevolle dienstverlening en de medewerkers hun baan. Het gaat onder meer om Link 050, Jimmy’s, Buurtbemiddeling en Woonkans.

 

Samen werkt beter

WerkPro en MJD werken al jaren samen in stad Groningen. Zij zijn netwerkpartners in Overbrug (voor jongeren op weg naar zelfstandigheid) en DiMON Noord voor maatschappelijke ondernemingen. Elk met eigen en aanvullende expertise zetten WerkPro en MJD zich in voor welzijn van mensen, door hen op weg te helpen in de maatschappij. Met werkplekken en scholingsaanbod, bemiddeling, zorg en ondersteuning.

De dienstverlening van bekende onderdelen als Link050 (steunpunt vrijwilligers) en Jimmy’s (steunpunt jongeren) blijven door WerkPro gewaarborgd voor de komende jaren. Dat geldt ook voor de ondersteuning bij het voorkomen van huisuitzetting (Woonkans) en het oplossen van conflicten tussen wijkbewoners (Buurtbemiddeling). Tenslotte krijgen de activiteiten voor stichting Leergeld en op het gebied van migrantenprostitutie, emancipatie en diversiteit een vervolg bij WerkPro.

 

Veerkracht Thuis

Veerkracht Thuis zal haar werkzaamheden blijven voortzetten onder Stichting MJD.