Vrijwilligerswerk en participatiebanen

In Groningen gebeurt veel rond vrijwilligerswerk en bewonersinitiatieven, Link 050, onderdeel van MJD, is een belangrijke schakel op dit gebied. Link050 vormt een kennis- en netwerkplatform waarmee initiatieven of een idee op deskundige manier ondersteuning krijgen. Inwoners kunnen er terecht met vragen over vrijwilligerswerk en participatiebanen. Een plek voor en door Stadjers. Wat bieden wij zoal?

We hebben een Vrijwilligersvacaturebank

Via de website kunnen inwoners van de gemeente Groningen zich inschrijven bij de vacaturebank en zoeken naar vrijwilligerswerk of naar vrijwilligers. Ook is het mogelijk voor een persoonlijk advies langs te gaan bij Link050.

De afbeelding geeft een rooster weer waar verschillende voorwerpen aanhangen die te maken hebben met ontwikkeling.

Wij bieden trainingen, cursussen of workshops via Ontwikkellink

Ontwikkellink, voorheen Kennisplein, van Link050 biedt gratis cursussen en bijeenkomsten voor iedereen die vrijwilligerswerk doet, een participatiebaan heeft of op een andere manier vrijwillig actief is in de gemeente Groningen. Wilt u  weten of u gebruik kunt maken van dit aanbod? Lees dan meer over Ontwikkellink van Link050.

Om een indruk te krijgen van wat er de afgelopen jaren aan activiteiten is aangeboden en wat deelnemers hiervan vonden raden we u aan onze jubileumuitgave eens te lezen.

We helpen bij het vinden van passende Participatiebanen

Inwoners met een bijstandsuitkering die nog geen betaald werk kunnen doen, kunnen ook terecht bij Link050. Zij worden geholpen met het vinden van een participatiebaan om werkervaring op te doen met behoud van hun uitkering. Het doel is om mensen te activeren en te werken aan de persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie over vrijwilligerswerk of participatiebaan?

Kijk voor meer informatie over vrijwilligerswerk of participatiebanen op de website van Link050 of kom langs bij Link050, Oude Ebbingestraat 55 in Groningen. Bellen (050 305 1900) of mailen (info@link050.nl) mag ook. We helpen graag!