Vrijwilligerswerk en participatiebanen

In Groningen gebeurt veel op het gebied van vrijwilligerswerk en bewonersinitiatieven en link050, onderdeel van MJD, is hierbij een belangrijke schakel.

Bij link050 kunnen inwoners terecht met vragen over vrijwilligerswerk en participatiebanen. Een plek voor en door Stadjers dus. Daarnaast heeft link050 een kennis- en netwerkplatform waar initiatieven of een idee op deskundige manier ondersteuning krijgen. Wat bieden wij allemaal?

We hebben een Vrijwilligersvacaturebank

Via de website kunnen inwoners van de gemeente Groningen zich inschrijven bij de vacaturebank en zoeken naar vrijwilligerswerk of naar vrijwilligers. Ook is het mogelijk voor een persoonlijk advies langs te gaan bij link050.

De afbeelding geeft een rooster weer waar verschillende voorwerpen aanhangen die te maken hebben met ontwikkeling.

Wij bieden trainingen, cursussen of workshops via Ontwikkellink

Ontwikkellink, voorheen Kennisplein en onderdeel van link050 biedt gratis cursussen en bijeenkomsten voor iedereen die vrijwilligerswerk doet, een participatiebaan heeft of op een andere manier vrijwillig actief is in de gemeente Groningen. Wilt u  weten of u gebruik kunt maken van dit aanbod? Lees dan meer over ontwikkellink.

Om een indruk te krijgen van wat er de afgelopen jaren aan activiteiten is aangeboden en wat deelnemers hiervan vonden raden we u aan onze jubileumuitgave eens te lezen.

We helpen bij het vinden van een passende Participatiebaan

Inwoners met een bijstandsuitkering die nog geen betaald werk kunnen doen, zijn welkom bij link050. Daar worden zij geholpen met het vinden van een participatiebaan om werkervaring op te doen met behoud van hun uitkering. Het doel is om mensen te activeren en te werken aan de persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie over vrijwilligerswerk of participatiebaan?

Kijk voor meer informatie over vrijwilligerswerk of participatiebanen op de website van link050 of kom langs bij link050, Oude Ebbingestraat 55 in Groningen. Bellen (050 305 1900) of mailen (info@link050.nl) mag ook. We helpen graag!