Vrijwilligers

>> Kom proeven aan vrijwilligerswerk en bezoek de vrijwilligersmarkt bij link050

By januari 16, 2020 No Comments

Link050 organiseert samen met Migranten aan zet een tweetal vrijwilligersmarkten op woensdag 22 en donderdag 23 januari. Door deze dagen hun deuren te open willen zij geïnteresseerden laten proeven van vrijwilligerswerk. Er zijn ongeveer 10 verschillende organisaties aanwezig die vrijwilligerswerk aanbieden op diverse gebieden. Het is geen geheim dat mensen die vrijwilligerswerk doen vaak gelukkiger zijn. Mensen kiezen immers voor onbetaald werk omdat ze het echt leuk werk vinden, omdat het bij hun past. Dus kom ook proeven van vrijwilligerswerk!

>> Uitnodiging in het Nederlands
>> Uitnodiging in het Arabisch
>> Uitnodiging in het Tigrynia

Migranten aan zet speciaal voor nieuwkomers

Voor migranten is vrijwilligerswerk belangrijk en niet alleen voor de taal. Ze komen ook in aanraking met juist die typisch Nederlandse gewoontes die waarschijnlijk niet tijdens de Burgerschapscursus aan de orde kwamen. Voor deze groep is tijdens deze dagen Migranten aan zet aanwezig met ambassadeurs, zelf ook nieuwkomers, die Arabisch of Tigrynia spreken. Zij leggen graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Link050 en extralink

Link050 heeft zo’n 700 vacatures en helpt graag bij het vinden van een geschikte (vrijwilligers)baan. Extra link is ook aanwezig en geeft persoonlijke begeleiding aan mensen die (nog) niet weten wat hun talenten zijn of voor wie de drempel om te solliciteren te hoog is. Op de Vrijwilligersmarkt kun je met de diverse vrijwilligersorganisaties in gesprek gaan zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat het werk inhoudt.

Meedoen aan workshops

Bezoekers kunnen ook kennismaken met het aanbod van Ontwikkelink door mee te doen aan workshops die worden gegeven. Overigens mogen alle vrijwilligers en mensen met een participatiebaan in de gemeente Groningen gratis gebruik maken van diverse workshops en trainingen die het hele jaar door bij Ontwikkellink worden aangeboden.

Praktische informatie

Woensdag 22 en donderdag 23 januari van 10.00 – 17.30 uur met op woensdag de miniworkshops Welk type vrijwilliger ben ik? en NLP, respectievelijk om 11.00 en 14.00 uur. Op donderdag de workshops Filmen met de smartphone en Ondernemen voor dummies, respectievelijk om 11.00 en 14.00 uur.

De Vrijwilligersmarkt is bij Link050, Oude Ebbingestraat 55 en 59.