Vrijwilligers en participatiebanen

Link 050, onderdeel van MJD, bundelt vrijwilligerswerk en participatie en ondersteunt iedereen die met een idee of initiatief wat nog verdere uitwerking nodig heeft. Link 050 biedt o.a. dit op het gebied van vrijwilligerswerk:

Vrijwilligersvacaturebank

Via de website kun je je inschrijven bij de vacaturebank en zoeken naar vrijwilligerswerk of naar vrijwilligers. Maar je kunt ook bij Link 050 langsgaan of bellen voor persoonlijk advies.

Kennisplein

Kennisplein is voor iedereen die in Groningen actief is als vrijwilliger bij een vrijwilligersorganisatie, vereniging, stichting of school. Heeft u een participatiebaan of bent u op een andere wijze onbetaald actief, bijvoorbeeld bij een buurtinitiatief? Dan kunt u ook gebruik maken van het gratis Kennisplein cursusaanbod voor vrijwilligers en mensen met een participatiebaan. Informatie en advies voor organisaties die met vrijwilligers werken.

Participatiebanen

Heb je een bijstandsuitkering en is betaald werk nu nog niet mogelijk? Met een participatiebaan doe je werkervaring op met behoud van uitkering. Het doel is dat je actief wordt en verder werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt kiezen uit deze participatiebaan vacatures, maar je mag ook zelf een organisatie zoeken waar je zou willen werken.

Kijk voor meer informatie over vrijwilligerswerk of participatiebanen op de website van Link 050 of kom langs bij Link 050, Oude Ebbingestraat 55 in Groningen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over Link 050? Kijk dan op de website www.link050.nl of mail naar info@link050.nl.