Veilig leven en wonen

>> Telefonisch spreekuur Buurtbemiddeling wegens coronavirus

By maart 24, 2020 No Comments

Telefonisch spreekuur Buurtbemiddeling wegens coronavirus

 

Wij zijn er graag voor u!
Vanwege het coronavirus zitten veel mensen voorlopig thuis, waardoor u meer van elkaar en uw buren meekrijgt. Daarbij heeft u wellicht minder sociale contacten buiten de deur, komen de muren misschien op u af waardoor u prikkelbaarder bent. Om ook in deze tijd er voor u te zijn hebben wij een telefonisch spreekuur ingesteld.

Telefonisch spreekuur Westerkwartier
U kunt iedere werkdag bellen tussen 14:00 en 16:00 uur naar 0594-74 00 02. Een WhatsApp sturen kan naar 06-18 47 73 53, u wordt dan op afspraak teruggebeld.

Verder zijn we bereikbaar via e-mail: buurtbemiddeling@mjd.nl

Samenleven met elkaar kan soms lastig zijn
De overheid heeft ons gevraagd zoveel mogelijk binnen te blijven waardoor er meer beweging in en om het huis is. Kinderen die niet naar school kunnen, maar wel hun energie kwijt moeten. De buurman die deze thuisperiode aangrijpt om de tuin eens goed onder handen te nemen, terwijl u wellicht zorgen heeft of niet goed in uw vel zit. De buurvrouw die nu thuis aan fitness doet, in plaats van in de sportschool.

Ervaart u overlast, ergert u zich aan uw buur of zijn er andere zaken in de buurt waar u last van heeft, dan kunt u ons bellen om samen te sparren. Wat kunt u doen, wat zijn mogelijke wegen of oplossingen, welke tips of adviezen zijn er om beter met uw buren om te gaan en zij met u? Soms is het gewoon prettig om te praten over wat er speelt.

Zoals u zult begrijpen kunnen wij door de maatregelen vanuit de overheid tijdelijk niet bij u thuis komen, maar we willen u, als inwoner van de gemeente Westerkwartier, graag wel een mogelijkheid blijven bieden om even te overleggen met een onafhankelijk en onpartijdig persoon.

Buurtbemiddeling helpt buren en buurtgenoten om hun onderlinge problemen op te lossen en de onderlinge communicatie te verbeteren.

  • Buurtbemiddeling gebeurt op vrijwillige basis en kan nooit worden opgelegd door een (justitiĆ«le) instantie, gemeente, politie of zorginstelling.
  • Buurtbemiddeling is vertrouwelijk. Dit betekent dat alles wat er besproken wordt niet wordt gebruikt of doorverteld.
  • Deelname aan Buurtbemiddeling is gratis en laagdrempelig.
  • Buurtbemiddeling is onafhankelijk en niet gelieerd aan maatschappelijke, kerkelijke instanties, politie, justitie of zorginstelling.