Meedoen in de samenleving voor iedereen!

>> Statushouders Groningen en Noord-Drenthe interesseren voor werk in de bouw en techniek | MJD en Vluchtelingenwerk

By januari 7, 2020 No Comments

MJD steekt samen met Vluchtelingenwerk Noord-Nederland de handen uit de mouwen om statushouders te interesseren voor een baan in de bouw of techniek. Om dit te realiseren wordt maandelijks een Keuzecarrousel georganiseerd. De carrousel is onderdeel van het 1000-banenplan, dat tot doel heeft om bewoners en ondernemers kansen te bieden bij bouw- of herstelwerkzaamheden door aardbevingsschade.Deze schade zorgt voor werkgelegenheid, en de vraag naar personeel is groter dan het aanbod. Het is dus in ieders belang mensen te interesseren en op te leiden voor een beroep in de bouw of techniek.

Werkcoaches van gemeenten en werkpleinen geven aan dat statushouders extra ondersteuning nodig hebben bij de zoektocht naar een passende baan. MJD en Vluchtelingenwerk herkennen dit en hebben daarom een programma opgesteld dat erop gericht is om zowel statushouders als betrokken bedrijven te inspireren en elkaar beter te leren kennen.

Tijdens de vijf trainingsdagen, waarin excursies naar bouwprojecten, leerbedrijven en werkgevers plaatsvinden, zullen vrijwillige reisleiders en tolken begeleiding bieden. Zij worden ondersteund door ervaren medewerkers van MJD en Vluchtelingenwerk. De carrousel sluit af met een Meet&Greet tussen de deelnemers en diverse werkgevers. Na afloop van de carrousel ontvangt de werkcoach een evaluatieverslag met aanbevelingen voor het verdere traject.

De carrousel richt zich op de praktijk d.w.z. ervaren en doen. Enkele werkgevers hebben zich al enthousiast getoond en stellen hun bedrijf en expertise graag ter beschikking.

Ook interesse in een rol in dit bijzondere project, als werkgever of vrijwilliger, tijdens één van de keuzecarrousels? Neem dan contact op met José Smale, telefoon 06 41 29 84 96 of j.smale@mjd.nl