Meedoen in de samenleving voor iedereen!Vrijwilligers

>> Inspirerend congres over de toekomst van vrijwilligerswerk

By maart 5, 2020 maart 23rd, 2020 No Comments

Noordelijk congres ‘De toekomst van vrijwilligerswerk’

MJD, Torion en Trias organiseerden afgelopen dinsdag in De Biotoop in Haren het eerste Noordelijke congres over de Toekomst van vrijwilligerswerk. De belangstelling was groot, 150 geïnteresseerden hadden zich aangemeld, veel organisaties kunnen immers niet zonder vrijwilligers. Vrijwilligerscoördinatoren, sociaal werkers, beleidsambtenaren bezochten het congres waar lezingen en workshops werden gegeven over ‘hoe word je populair onder vrijwilligers’, ‘hoe activeer je jongeren om vrijwilliger te worden’, maar ook een workshop over de nieuwe inburgeringswet en het begeleiden van vrijwilligers met een rugzakje.

Veranderingen in vrijwilligersland

Joost van Alkemade van de NOV Platform Vrijwillige inzet hield een lezing over de veranderingen rondom vrijwilligerswerk. Zo doen mensen minder uren vrijwilligerswerk per week. Bovendien blijft niet iedereen jaren bij dezelfde organisatie. Vrijwilligers vinden het ook leuk om vaker te wisselen van werk.

De deelnemers waren enthousiast over het congres. Een medewerker van link050: “We kregen veelal de reactie van bezoekers dat ze het congres als positief en waardevol hebben ervaren en aansluitend de vraag wanneer het volgende congres plaats zal vinden.”

> Onderstaand filmpje geeft een impressie van de middag.