Actie #MensenhandelExperience

 

We kunnen ons geen voorstelling maken hoe het is om slachtoffer te zijn van mensenhandel. Hoe het is om geen vrij mens te zijn, om speelbal te zijn van mensenhandelaren, om gevangen te zitten in een huis, een donkere of kleine ruimte en niet weten waar je aan toe bent en wat er met je gaat gebeuren. Vaak gaat deze vorm van gevangenschap ook gepaard met dwangarbeid, slechte leefomstandigheden en uitzichtloosheid. Uit de verhalen van slachtoffers die wisten te ontsnappen uit deze situatie, blijkt hoe angstig en eenzaam zij zich voelden.

MJD werkt met slachtoffers van mensenhandel en ondersteunt de actie van 3FM om meer aandacht en hulp voor deze groep te krijgen van harte. Daarom bieden wij de mogelijkheid om eenmalig te ervaren hoe het is om in een dergelijke slachtofferpositie te zitten. Niet uit sensatie maar om er gewoon eens bij stil te staan. In de vorm van een (no)escape room kun je ondergaan hoe jouw persoonlijke bezittingen van je worden afgenomen, hoe je tastend in het donker werk moet verrichten en welke gedachten er door je heen kunnen gaan.

Bekijk alvast de preview

Ook zullen er ‘slachtoffers’ van mensenhandel aanwezig zijn om hun verhaal te vertellen en je zo mee te nemen in de wereld waarin zij toen leefden. Deze ervaringsdeskundigen worden gespeeld door studenten van de acteursopleiding van het Noorderpoort in Groningen. Hun verhalen zijn gebaseerd op verhalen van echte slachtoffers. Steun deze actie, kom naar de Poelestraat 28 in Groningen en word een ervaring rijker!

#MensenhandelExperience aan de Poelestraat 28 is te bezoeken op:

vrijdag 20 december van 13.00 – 17.00 uur
dinsdag 24 december van 13.00 – 17.00 uur

RESERVEER ALVAST EEN PLEK en geef je op via experience@mjd.nl. Dit kan door aan te geven welke dag, hoe laat en met hoeveel personen je wilt komen. Op onze 3FM actiepagina kun je precies zien welke tijdstippen nog vrij zijn. SDe #MensenhandelExperience duurt een half uur en is voor maximaal 6 personen per keer.
Spontaan langskomen mag natuurlijk ook!

Gewoon doneren kan ook. Ga hiervoor naar onze actiepagina van 3FM Serious Request.